18 000 för Hitlerhälsning

Publicerad 2003-06-18
Mitt på dansgolvet ställde sig den unge mannen och gjorde Hitlerhälsning gång på gång. När polisen försökte tillrättavisa honom svarade han omedelbart med att göra ytterligare en hitlerhälsning. Detta är bakgrunden till gårdagens dom vid Varbergs Tingsrätt. Mannen gjorde också våldsamt motstånd och det krävdes två poliser och två ordningsvakter för att hålla honom lugn. Trots att rätten anser att brottet ska bedömas som ringa så döms han till kraftiga böter. Han åläggs att betala 18 000 kronor samt stå för delar av kostnaderna för försvaret.
Expo

Verktyg:

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro