Abramsson släppt ur häktet

Publicerad 2003-12-04
Nationaldemokratisk Ungdoms ledare Marc Abramsson har på torsdagen släppts ut från häktet.

Abramsson greps och anhölls tisdagen 18 november. Han häktades på fredagen samma vecka. Han misstänks ha lett attacken mot Pridetåget i början av augusti. I samband med attacken misshandlades en pressassistent grovt.

På torsdagseftermiddagen berättade ansvarig åklagare Karin Engberg att Abramsson släppts ur häktet.

- Ja, vi har släppt honom i dag. Jag bedömer att han inte längre kan försvåra utredningen och därför finns det heller inte skäl att hålla kvar honom, säger Engberg till expo.se.

- Misstankarna mot Abramsson kvartstår dock, förklarar Karin Engberg.

Karin Engberg bekräftar att det finns andra personer som på sannolika skäl är misstänkta för inblandning i attacken. Hon vill dock inte berätta hur många eller på vilket sätt de är misstänkta.

- Jag vill inte gå in på det förrän utredningen är helt klar. Jag beräknar att vi kommer att vara klara med den innan jul, säger Karin Engberg.
Richard Slätt

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA