Abramsson släppt ur häktet

Publicerad 2003-12-04
Nationaldemokratisk Ungdoms ledare Marc Abramsson har på torsdagen släppts ut från häktet.

Abramsson greps och anhölls tisdagen 18 november. Han häktades på fredagen samma vecka. Han misstänks ha lett attacken mot Pridetåget i början av augusti. I samband med attacken misshandlades en pressassistent grovt.

På torsdagseftermiddagen berättade ansvarig åklagare Karin Engberg att Abramsson släppts ur häktet.

- Ja, vi har släppt honom i dag. Jag bedömer att han inte längre kan försvåra utredningen och därför finns det heller inte skäl att hålla kvar honom, säger Engberg till expo.se.

- Misstankarna mot Abramsson kvartstår dock, förklarar Karin Engberg.

Karin Engberg bekräftar att det finns andra personer som på sannolika skäl är misstänkta för inblandning i attacken. Hon vill dock inte berätta hur många eller på vilket sätt de är misstänkta.

- Jag vill inte gå in på det förrän utredningen är helt klar. Jag beräknar att vi kommer att vara klara med den innan jul, säger Karin Engberg.
Richard Slätt

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro