”En ren nazistfest”

Publicerad 2003-08-21
Helgen den 8-9 augusti arrangerade Kuggnäs Motorgård en omdebatterad musikfest. Polisen i Sörmland har rapporterat att det var en lugn tillställning och att man inte sett några nazisthälsningar. Enligt polisen i Sörmland lockade festen främst motorburen ungdom. Stockholmspolisen som också närvarade vid det stora arrangemanget är av en helt annan åsikt. I en intern hemlig rapport som Södermanlands Nyheter tagit del av skriver en spanare att ”Det kunde omgående konstateras att i stort sett alla festdeltagare var av typ höger”. ”Av motorentusiaster syntes inte mycket till”.

En centralt placerad poliskälla säger det rakt ut.

- Det var en nazistkonsert.

Beskrivningarna för festen på Kuggnäs går således brett isär. Sörmlandspolisen menar att det gick lugnt till medan Stockholmspolisen i sina spaningsrapporter skriver att det var en samling för högerextremister. SN:s poliskälla säger att Sörmland är ett öppet fält för högerextremister.

– Det är intressant att de här vit makt-människorna väljer att vara just i Sörmland och att Sörmlandspolisen har den attityden till det. Det är ett egendomligt samband. Jag har förstått att säkerhetspolisen i alla fall tidigare inte har tyckt att Sörmland har legat i framkant bland landets polismyndigheter när det gäller att prioritera rasistisk och främlingsfientlig brottslighet.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA