Artister rasar mot SD

Publicerad 2003-05-02

Flera skivbolag och artister reagerar starkt på att deras skivor säljs via Sverigedemokraternas hemsida, rapporterar Sveriges Radio Kristianstad. I Sverigedemokraternas butik kan man bland annat köpa skivor med Roger Pontare, Helsingborgs Symfoniorkester och Garmarna.

Per Helin, chef för MNW:s skivbolag, som bland annat ger ut Roger Pontare, säger att han blir upprörd över att man genom försäljningen ger sken av att artisterna på något sätt står för partiets idéer.

Richard Jomshof som är redaktör för Sverigedemokraternas partiorgan säger till SR Kristianstad:

- Vi har ju inte på något sätt vid något tillfälle försökt påvisa eller påstå att de här artisterna skulle stödja oss på något sätt utan vi anser bara att de förmedlar någon sorts svensk kultur som vi uppskattar.

Richard Jomshof säger vidare att de ska diskutera inom redaktionen hur de ska hantera situationen, men att det inte är säkert att de tar bort skivorna från butiken.

- Min linje är att vi inte ska ta bort dem, men bättre poängtera att det inte finns någon koppling mellan Sverigedemokraterna och de aktuella artisterna, säger Jomshof.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro