Artister rasar mot SD

Publicerad 2003-05-02

Flera skivbolag och artister reagerar starkt på att deras skivor säljs via Sverigedemokraternas hemsida, rapporterar Sveriges Radio Kristianstad. I Sverigedemokraternas butik kan man bland annat köpa skivor med Roger Pontare, Helsingborgs Symfoniorkester och Garmarna.

Per Helin, chef för MNW:s skivbolag, som bland annat ger ut Roger Pontare, säger att han blir upprörd över att man genom försäljningen ger sken av att artisterna på något sätt står för partiets idéer.

Richard Jomshof som är redaktör för Sverigedemokraternas partiorgan säger till SR Kristianstad:

- Vi har ju inte på något sätt vid något tillfälle försökt påvisa eller påstå att de här artisterna skulle stödja oss på något sätt utan vi anser bara att de förmedlar någon sorts svensk kultur som vi uppskattar.

Richard Jomshof säger vidare att de ska diskutera inom redaktionen hur de ska hantera situationen, men att det inte är säkert att de tar bort skivorna från butiken.

- Min linje är att vi inte ska ta bort dem, men bättre poängtera att det inte finns någon koppling mellan Sverigedemokraterna och de aktuella artisterna, säger Jomshof.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA