Åtal mot bombnazist

Publicerad 2003-06-17

Den 23-årige man från Smedjebacken som greps i april har i dag åtalats vid Karlstads tingsrätt, misstänkt för förberedelse till mord.

23-åringen greps tillsammans med en 30-årig känd nazist. Vid en husrannasakan hittades en sprängladdning i en videokassett. Bomben var försåtsminerad och skulle ha utlösts om någon dragit ut kassetten ur fodralet.

Åklagaren hävdar att bomben skulle användas för att döda en annan person. Utredningen har inte namngivit vem som var det tilltänkta offret men vid flera tillfällen har det spekulerats om olika myndighetspersoner eller antirasister.

23-åringen är tidigare dömd för en uppmärksammad vapenstöld för tre år sedan. Han tillhör kretsen kring det så kallade Ariska Brödraskapet.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA