Bara Holland värre än Sverige

Publicerad 2003-06-17
Diskriminering på grund av etniskt ursprung upplevs som vanligast i Holland och Sverige. I Sverige har nästan var tredje tillfrågad sett en person utsättes för diskriminering på grund av hudfärg, endast i Holland är det värre bland EU:s 15 medlemsländer. Detta slås fast i en opinionsundersökning som initierats av EU-kommissionen och som presenterades på måndagen i Bryssel.

Opinionsundersökningen tar upp flera aspekter än upplevelsen av etnisk diskriminering, till exempel diskriminering av personer med inlärningssvårigheter och mentala sjukdomar. I det avseendet hamnar Sverige i botten när det gäller tron att de kan introduceras i arbetslivet. Danskarna i sin tur ser det som mest omöjligt för en invandrare att få arbete.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA