Bara Holland värre än Sverige

Publicerad 2003-06-17
Diskriminering på grund av etniskt ursprung upplevs som vanligast i Holland och Sverige. I Sverige har nästan var tredje tillfrågad sett en person utsättes för diskriminering på grund av hudfärg, endast i Holland är det värre bland EU:s 15 medlemsländer. Detta slås fast i en opinionsundersökning som initierats av EU-kommissionen och som presenterades på måndagen i Bryssel.

Opinionsundersökningen tar upp flera aspekter än upplevelsen av etnisk diskriminering, till exempel diskriminering av personer med inlärningssvårigheter och mentala sjukdomar. I det avseendet hamnar Sverige i botten när det gäller tron att de kan introduceras i arbetslivet. Danskarna i sin tur ser det som mest omöjligt för en invandrare att få arbete.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro