Blodigt bråk i Gävle

Publicerad 2003-12-17
Två gäng i Gävle kom ihop sig under natten mot tisdagen. Det ena gänget bestod av kända nazistsympatisörer enligt polisen.

Bråket ska ha startat vid halv tre tiden utanför en krog i Gävle. Striden ska ha förflyttats från centrum till öster under natten, rapporterar Sveriges Radio Gävleborg P4.

Väktare och polis fick ingripa och då beslagtogs en yxa som använts som tillhygge. Då skingrades gängen men polisen kunde senare se en av deltagarna i bråket som då var blodig och beväpnad med en lång djungelkniv.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro