Bombnazist överklagar dom

Publicerad 2003-08-06
Den 23-årige nazist som i juli dömdes av Karlstads tingsrätt till fyra års fängelse för förberedelse till mord har överklagat domen. 23-åringen dömdes efter att polisen vid en husrannsakan funnit en splitterbomb inuti ett videofodral. Tingsrätten ansåg att mannen haft direkt uppsåt att använda bomben, trots att åklagaren aldrig kunde bevisa vem bomben var ämnad för.

23-åringen överklagar nu domen och hävdar, enligt Värmlands folkblad, att han endast fått i uppdrag att frakta en plastkasse med för honom okänt innehåll från Dalarna till Karlstad.
Tingsrätten ansåg i sin dom att 23-åringen måste ha varit medveten om att han hanterade en bomb och att denna var avsedd att döda.

23-åringen hade nyligen kommit ut ur fängelset efter att ha avtjänat straff för delaktighet i en vapenkupp vid Älvdalens skjutfält år 2000 då tre automatvapen stals. Mannen ingår i en krets av tungt kriminellt belastade nazister i Värmland, däribland en 30-årig man i vars bostad sprängladdningen hittades.

Karlstads tingsrätt dömde i juli även 23-åringen för misshandel och hot mot tjänsteman.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA