Böter väntar efter NSF-demonstration

Publicerad 2003-11-12
Polisen i Örebro län har gott hopp om att kunna gripa den ansvarige för söndagens nazistdemonstration i Nora. På minnesdagen av kristallnatten för 65 år sedan så gav sig Nationalsocialistisk Front ut på en mycket liten demonstration i Nora. Tolv aktivister höll ett tio minuter kort torgmöte. Då demonstrationstillstånd saknades kan initiativtagaren vänta sig böter.

- De som var på demonstrationen är identifierade, dels genom bilden i Bergslagsposten, vi har vittnesuppgifter och även en god kännedom om vilka personer som är inom de här kretsarna, säger Örebropolisens presstalesman Göran Gunnarsson till Bergslagsposten.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA