Böter väntar efter NSF-demonstration

Publicerad 2003-11-12
Polisen i Örebro län har gott hopp om att kunna gripa den ansvarige för söndagens nazistdemonstration i Nora. På minnesdagen av kristallnatten för 65 år sedan så gav sig Nationalsocialistisk Front ut på en mycket liten demonstration i Nora. Tolv aktivister höll ett tio minuter kort torgmöte. Då demonstrationstillstånd saknades kan initiativtagaren vänta sig böter.

- De som var på demonstrationen är identifierade, dels genom bilden i Bergslagsposten, vi har vittnesuppgifter och även en god kännedom om vilka personer som är inom de här kretsarna, säger Örebropolisens presstalesman Göran Gunnarsson till Bergslagsposten.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro