Butler förlorade borgmästarval

Publicerad 2003-11-05
Den amerikanska nazisten Richard Butler förlorade under torsdagen borgmästarvalet i Hayden. Förmodligen innebär det att den nu 85-åriga Butler har förlorat sin sista politiska strid.

Av Haydens 9 000 invånare valde flertalet att inte lägga sin röst på Butlers visioner om raskrig, flyktinghat och antisemitism. Butler säger dock att han inte var intresserad av borgmästarposten i sig, utan att nå ut med sitt budskap, enligt ABC News.

Butler var tidigare ledare för nazistiska organisationen Aryan Nation.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA