Butler vill bli borgmästare

Publicerad 2003-10-22
Invånarna i det lilla samhället Hayden verkar inte bli av med nazistledaren Richard Butler som i dag är 85 år gammal.
Nu ställer han upp i valet den fjärde november som ska utse en borgmästare.

Butler är dock inte ensam nazist som ställer upp. Två vänner till honom kandiderar också. Det enda som krävdes för att de skulle bli officiella kandidater var fem underskrifter.

I mer än tre årtionden har Butler varit till last för den lilla staden. I dag har han hjärtproblem och har under de senaste åren konstant varit i klammer med rättvisan.

Den nuvarande borgmästaren, McIntire säger till amerikanska medier att han inte planerar några debatter med Butler.

- Jag vet inte vilket stöd han kan tänkas ha här, men detta blir ett bra sätt att få reda på det, säger han.

Butler har inriktat sig på att smutskasta McIntire, senast i ett flygblad som kritiserade borgmästarens tro. Han hävdade att mormonerna var en sekt som predikade falska doktriner. Borgmästaren kontrade och kallade Butlers utfall som en desperat handling.

Vid tidigare val när personer ur vit makt-sfären försökt sig på att ta sig in i folkvalda församlingar i norra Idaho så har det inte gått så bra. Vincent Bertollini försökte för ett par år sedan att bli borgmästare i Sandpoint inte långt från Hayden. Han fick 30 röster.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro