DF kräver tvångsavvisning av asylsökande

Publicerad 2003-07-29

Det främlingsfientliga partiet Dansk Folkeparti, DF, framför nu hot om att dra tillbaka sitt stöd till regeringen. DF kräver att det arbetas fram en plan för tvångsavvisning av asylsökande från Danmark, skrev Berlingske Tidende i går.

Partiets gruppledare i folketinget, Kristian Thulesen Dahl, säger att om en uppgörelse inte kommer till stånd i denna fråga så kommer Dansk Folkeparti troligen vägra att göra en uppgörelse om nästa års budget.

Dansk Folkeparti har fått stort inflytande i Danmark efter valet 2001. Under förra året införde man skärpningar i invandrar- och flyktingpolitiken. Ändringarna har kritiserats från många håll och nu senast från EU-kommissionen som menar att skärpningarna bryter mot gällande avtal avseende fri rörlighet för arbete och kapital. Sedan skärpningen infördes har antalet asylsökande till Danmark kraftigt minskat. Myndigheternas problem i dag ligger i att avvisa dem som fått avslag på sina ansökningar om uppehållstillstånd. Enligt polisen väntar omkring 2750 asylsökande på att bli avvisade till hemländerna.

- Det är klar otillfredsställande. Vi finner det naturligt att ställa kravet på en övergripande plan och knyta det till budgeten, säger Kristian Thulesen Dahl till Berlingske Tidende.

Den danska regeringen tar dock Thulesens utspel med ro. Enligt integrationsministern, Bertel Haarder, gör regeringen allt som är "mänskligt möjligt och försvarligt".

- Det är andra länders regeringar som inte vill ta emot de egna medborgarna, säger Haarder till Berlingske Tidende.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro