Dramatisk ökning av hatbrott mot arab-amerikaner

Publicerad 2003-05-06
Amerikanska polisen FBI redovisar i en nyligen publicerad rapport att antalet hatbrott med antiislamistiska inslag ökat med hela 1 600 procent under föregående år.

American-Arab Anti-Discrimination Committée (ADC) rapporterar även de om den avsevärda ökning av hatbrott och diskrimineringsfall riktade mot amerikanska medborgare av arabiskt ursprung som skett sedan terrorattacken mot World Trade Center den 11 september 2001. Situationen för denna del av den amerikanska befolkningen har försämrats radikalt.

Ett exempel på strukturell diskriminering av arab-amerikaner är de hundratals arab-amerikaner som utan preciserade anklagelser gripits eller tagits i förvar av den amerikanska polisen.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA