Dramatisk ökning av hatbrott mot arab-amerikaner

Publicerad 2003-05-06
Amerikanska polisen FBI redovisar i en nyligen publicerad rapport att antalet hatbrott med antiislamistiska inslag ökat med hela 1 600 procent under föregående år.

American-Arab Anti-Discrimination Committée (ADC) rapporterar även de om den avsevärda ökning av hatbrott och diskrimineringsfall riktade mot amerikanska medborgare av arabiskt ursprung som skett sedan terrorattacken mot World Trade Center den 11 september 2001. Situationen för denna del av den amerikanska befolkningen har försämrats radikalt.

Ett exempel på strukturell diskriminering av arab-amerikaner är de hundratals arab-amerikaner som utan preciserade anklagelser gripits eller tagits i förvar av den amerikanska polisen.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro