Exit i Motala begär pengar

Publicerad 2003-07-10

Föreningen Exit - ungas revansch i Motala ansöker om ett bidrag på 60 000 kronor.

Exit i Motala jobbar med att trycka tillbaka nyrekryteringen av ungdomar till nazistiska organisation och även med att ge hjälp till nazister som vill lämna rörelsen. Föreningen ansöker nu hos kommunens socialnämnd om ett kommunalt bidrag på 60 000 kronor. Anita Bjärgvide skriver i ansökan att föreningen i framtiden inte kommer behöva lika mycket kommunala bidrag då de får intäkter från andra kommuner då de tar emot någon som behöver skyddsboende och som inte är bosatt i Motala.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA