Exit i Motala begär pengar

Publicerad 2003-07-10

Föreningen Exit - ungas revansch i Motala ansöker om ett bidrag på 60 000 kronor.

Exit i Motala jobbar med att trycka tillbaka nyrekryteringen av ungdomar till nazistiska organisation och även med att ge hjälp till nazister som vill lämna rörelsen. Föreningen ansöker nu hos kommunens socialnämnd om ett kommunalt bidrag på 60 000 kronor. Anita Bjärgvide skriver i ansökan att föreningen i framtiden inte kommer behöva lika mycket kommunala bidrag då de får intäkter från andra kommuner då de tar emot någon som behöver skyddsboende och som inte är bosatt i Motala.
Expo

Verktyg:

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro