Expediter dömda för misshandel

Publicerad 2003-11-11
De tre anställda vid en livsmedelsbutik i Stockholm fälldes för misshandel sedan man ingripit mot misstänkta snattare.

Det var våren 2002 som två butiksanställda på Södermalm i Stockholm agerade mot två misstänkta snattare. Pojkarna som var 13 och 14 år släpades in på lagret. Där blev de muddrade, slagna och bestulna på pengar, skriver tidningen Mitt i Södermalm.

En av de anställda ska ha tagit strypgrepp på en av pojkarna och hotat honom genom att säga att han skulle "skära av hans negerläppar" och skicka hem honom till Afrika i en fryspåse".

Kort efter händelsen upprepade sig mönstret. Tre pojkar i åldrarna 15 och 16 år blev insläpade på lagret, nedtryckta på golvet och örfilade.

Vid tingsrättsförhandlingarna förnekade butikspersonalen, men tingsrätten fäste större trovärdighet vid pojkarnas berättelse och dömde expediterna till samhällstjänst och i ett fall till skadestånd.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA