Fängelse för grov misshandel

Publicerad 2003-07-04
Den 22-årige nazist från Karlstad som greps efter en grov misshandel av en 30-åring på torget i slutet av maj i år, dömdes till ett års fängelse och dryga böter.

22-åringen åtalades för en besinningslös misshandel där han bland annat ska ha hoppat på offret. Han förklarade sitt agerande med att han hade varit berusad på alkohol och antidepressiva medicin, vilket tingsrätten inte tog någon större notis om. 22-åringen bedöms som fullt frisk och är tidigare dömd för delaktighet i en annan misshandel.

22-åringen var också åtalad för olaga registrering sedan polisen vid en husrannsakan funnit ett register över politiska meningsmotståndare i hans bostad. Denna åtalspunkt ogillades av domstolen. Åklagaren har inte beslutat om han ska överklaga domen.
Stieg Larsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro