Fängelse för grov misshandel

Publicerad 2003-07-04
Den 22-årige nazist från Karlstad som greps efter en grov misshandel av en 30-åring på torget i slutet av maj i år, dömdes till ett års fängelse och dryga böter.

22-åringen åtalades för en besinningslös misshandel där han bland annat ska ha hoppat på offret. Han förklarade sitt agerande med att han hade varit berusad på alkohol och antidepressiva medicin, vilket tingsrätten inte tog någon större notis om. 22-åringen bedöms som fullt frisk och är tidigare dömd för delaktighet i en annan misshandel.

22-åringen var också åtalad för olaga registrering sedan polisen vid en husrannsakan funnit ett register över politiska meningsmotståndare i hans bostad. Denna åtalspunkt ogillades av domstolen. Åklagaren har inte beslutat om han ska överklaga domen.
Stieg Larsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA