Fängelse för tyska vit makt-musiker

Publicerad 2003-12-23

Medlemmarna i det tyska Vit makt-bandet Landser dömdes under måndagen av en domstol i Berlin för att ha spridit nazistisk propaganda och bildat en "kriminell organisation".

Bandets sångare och informelle ledare dömdes till tre år och fyra månaders fängelse. Två övriga bandmedlemmar dömdes till vardera 21 respektive 22 månaders villkorlig dom.

Den tyska grundlagen förbjuder nazistiska och andra "kriminella organisationer". Åtalet är unikt i och med att det är första gången som lagen används mot ett Vit makt-band.

Det är också första gången som kollektivt åtal väckts mot ett band av den här typen. Enligt uppgifter i tysk media överväger bandmedlemmarnas advokater att överklaga domen.
Daniel Olsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA