Fängelse för tyska vit makt-musiker

Publicerad 2003-12-23

Medlemmarna i det tyska Vit makt-bandet Landser dömdes under måndagen av en domstol i Berlin för att ha spridit nazistisk propaganda och bildat en "kriminell organisation".

Bandets sångare och informelle ledare dömdes till tre år och fyra månaders fängelse. Två övriga bandmedlemmar dömdes till vardera 21 respektive 22 månaders villkorlig dom.

Den tyska grundlagen förbjuder nazistiska och andra "kriminella organisationer". Åtalet är unikt i och med att det är första gången som lagen används mot ett Vit makt-band.

Det är också första gången som kollektivt åtal väckts mot ett band av den här typen. Enligt uppgifter i tysk media överväger bandmedlemmarnas advokater att överklaga domen.
Daniel Olsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro