Fortsatt partistöd trots tom stol

Publicerad 2003-10-24
Sverigedemokraterna kommer även under nästa år att få partistöd i Askersund. Detta trots att Björn Lennartsson avsagt sig sin plats i fullmäktige. Någon ersättare till honom fanns aldrig.

Anledningen till att SD även under nästa år kommer att få ta del av det grundstöd på 5 000 kronor är att man tidigare tagit ett fullmäktigebeslut om saken. Tanken var att partier som hamnade utanför fullmäktige i ett val skulle ha en dispens och inte stå tomhämta med eventuella lokaler eller anställda.

Nu kommer reglerna att ses över men Sverigedemokraterna kommer ändå kunna kvittera ut 5 286 kronor under nästa år, skriver Nerikes Allehanda.

Totalt får Sverigedemokraterna runt 2 miljoner i partistöd varje år.

Korrigering:
Enligt kommunallagen finns det ingen möjlighet att under pågående mandatperiod dra in ett partistöd även om stolen står tom.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA