Fortsatt partistöd trots tom stol

Publicerad 2003-10-24
Sverigedemokraterna kommer även under nästa år att få partistöd i Askersund. Detta trots att Björn Lennartsson avsagt sig sin plats i fullmäktige. Någon ersättare till honom fanns aldrig.

Anledningen till att SD även under nästa år kommer att få ta del av det grundstöd på 5 000 kronor är att man tidigare tagit ett fullmäktigebeslut om saken. Tanken var att partier som hamnade utanför fullmäktige i ett val skulle ha en dispens och inte stå tomhämta med eventuella lokaler eller anställda.

Nu kommer reglerna att ses över men Sverigedemokraterna kommer ändå kunna kvittera ut 5 286 kronor under nästa år, skriver Nerikes Allehanda.

Totalt får Sverigedemokraterna runt 2 miljoner i partistöd varje år.

Korrigering:
Enligt kommunallagen finns det ingen möjlighet att under pågående mandatperiod dra in ett partistöd även om stolen står tom.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro