Fulla ynglingar attackerade polis

Publicerad 2003-07-28
Två ynglingar, 16 och 18 år, greps i lördags. De är båda misstänkta för våld mot tjänsteman, skriver Smålandsposten. Det var i samband med ett rally i Folkets park i Ryd som händelserna utspelade sig. 18-åringen skjutsade den yngre på sin moped. En civil polisman stoppade dem då de var uppenbart berusade.
Ynglingarna gick då till attack mot polisen som dock undkom med en bula.

De unga männen misstänks nu för våld mot tjänsteman. 18-åringen är också misstänkt för grovt rattfylleri. 16-åringen misstänks för hets mot folkgrupp efter att ha ropat nazisthälsningar.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro