Häktade nazister misstänks för fler bombdåd

Publicerad 2003-05-04

De två nazister, som i veckan omhäktades vid Karlstad tingsrätt för förberedelse till mord och allmänfarlig ödeläggelse, misstänks nu för kopplingar till tre andra bombdåd, skriver Östersunds Posten.

Den yngre av de två männen kommer att höras av Östersundspolisen om en bombsprängning utanför en restaurang i Åre i februari.

Enligt uppgifter i Dagens Nyheter (DN) kommer även de båda männen att förhöras beträffande en bomb som förstörde entrén till polishuset i Östersund i början av mars.

De båda nazisterna kommer dessutom att höras om splitterbomben vid Umeå tingsrätt tidigare i vintras, då en person dödades.

Säkerhetspolisen har misstankar om att den kraftiga splitterbomb som hittades i den lägenhet i Värmland, där den äldre av de två männen bodde, kan ha varit avsedd för en polisman i Karlstad.
Expo

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro