Häktade nazister misstänks för fler bombdåd

Publicerad 2003-05-04

De två nazister, som i veckan omhäktades vid Karlstad tingsrätt för förberedelse till mord och allmänfarlig ödeläggelse, misstänks nu för kopplingar till tre andra bombdåd, skriver Östersunds Posten.

Den yngre av de två männen kommer att höras av Östersundspolisen om en bombsprängning utanför en restaurang i Åre i februari.

Enligt uppgifter i Dagens Nyheter (DN) kommer även de båda männen att förhöras beträffande en bomb som förstörde entrén till polishuset i Östersund i början av mars.

De båda nazisterna kommer dessutom att höras om splitterbomben vid Umeå tingsrätt tidigare i vintras, då en person dödades.

Säkerhetspolisen har misstankar om att den kraftiga splitterbomb som hittades i den lägenhet i Värmland, där den äldre av de två männen bodde, kan ha varit avsedd för en polisman i Karlstad.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA