Hot mot Exit/Motala

Publicerad 2003-07-01
Hakkors, slagord som White Power och hot om bombdåd har i helgen sprejats på ungdomsgården Strömmen i Motala, där Exit/Ungas revansch driver sin verksamhet.

Vandaliseringen är omfattande och hela byggnaden är nedklottrad med slagord. Hoten är riktade mot bland andra avhopparen Anders Högström som arbetar med Exitprojektet i Motala. Andra slagord är Död år Exit och Död åt ZOG – det vill säga den judiska konspirationen.

Polisen i Motala behandlar tills vidare ärendet som ett vanligt fall av klotter. Anita Bjärgvide, som leder Exit i Motala, hoppas att polisen ska ta utredningen på allvar.

– Vi som arbetar med verksamheten är inte så oroade för egen del. För oss handlar det mest om att vi är oroliga för de ungdomar vi arbetar med.

Hon anser att det är viktigt att samhället gör en markering om att denna sorts hotverksamhet inte är acceptabel.

– Vi har en ganska bra uppfattning om vilka som ligger bakom vandaliseringen, säger Anita Bjärgvide.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA