Hot mot Exit/Motala

Publicerad 2003-07-01
Hakkors, slagord som White Power och hot om bombdåd har i helgen sprejats på ungdomsgården Strömmen i Motala, där Exit/Ungas revansch driver sin verksamhet.

Vandaliseringen är omfattande och hela byggnaden är nedklottrad med slagord. Hoten är riktade mot bland andra avhopparen Anders Högström som arbetar med Exitprojektet i Motala. Andra slagord är Död år Exit och Död åt ZOG – det vill säga den judiska konspirationen.

Polisen i Motala behandlar tills vidare ärendet som ett vanligt fall av klotter. Anita Bjärgvide, som leder Exit i Motala, hoppas att polisen ska ta utredningen på allvar.

– Vi som arbetar med verksamheten är inte så oroade för egen del. För oss handlar det mest om att vi är oroliga för de ungdomar vi arbetar med.

Hon anser att det är viktigt att samhället gör en markering om att denna sorts hotverksamhet inte är acceptabel.

– Vi har en ganska bra uppfattning om vilka som ligger bakom vandaliseringen, säger Anita Bjärgvide.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro