Hudiksvallsbo inför rätta för hets mot folkgrupp

Publicerad 2003-12-11
En 28-årig man från Hudiksvall står idag, torsdag, inför rätta i Sundsvalls tingsrätt misstänkt för hets mot folkgrupp och brott mot knivlagen. 28-åringen deltog i fjolårets Karl XII-firande i Sundsvall och ertappades i centrala stan med en flagga med nazistiska symboler samt en så kallad butterflykniv. Det skriver Sundsvalls tidningar.

28-åringen ska ha gått fram och tillbaka i en vänthall i Sundsvall och viftat med fanan till dess polis kom fram och förklarade att det inte var helt lämpligt.
Rättegången hölls under torsdag förmiddag.
Daniel Olsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro