Hyresgäster vill vräka NSF-ledare

Publicerad 2003-06-04
Börje Larsson, sekreterare i den lokala hyresgästföreningen i bostadsområdet Öster i Gävle, vill vräka de två NSF-medlemmar som bor i området. Förvaltaren för bostadsbolaget Gavlegårdarna menar dock att det inte går att avhysa personer på grund av deras politiska åsikter, rapporterar lokaltidningen Arbetarbladet.

Hyresgästföreningens ordförande Lars Paulin håller med Börje Larsson, i och med att Öster är ett mångkulturellt bostadsområde och det passar inte med nationalsocialister boende där.

- Vi vill inte ha dem här. Det har vi påpekat flera gånger för Gavlegårdarna, säger Lars Paulin till Arbetarbladet.

Sedan de två flyttade in har de börjat dela ut NSF propaganda i området och affischer sätts upp.

En 21-årig man som är ordförande för NSF-Gävleborg står på hyreskontraktet. Som inneboende har han en nyligen inflyttad NSF-ledare från Eskilstuna.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA