Hyresgäster vill vräka NSF-ledare

Publicerad 2003-06-04
Börje Larsson, sekreterare i den lokala hyresgästföreningen i bostadsområdet Öster i Gävle, vill vräka de två NSF-medlemmar som bor i området. Förvaltaren för bostadsbolaget Gavlegårdarna menar dock att det inte går att avhysa personer på grund av deras politiska åsikter, rapporterar lokaltidningen Arbetarbladet.

Hyresgästföreningens ordförande Lars Paulin håller med Börje Larsson, i och med att Öster är ett mångkulturellt bostadsområde och det passar inte med nationalsocialister boende där.

- Vi vill inte ha dem här. Det har vi påpekat flera gånger för Gavlegårdarna, säger Lars Paulin till Arbetarbladet.

Sedan de två flyttade in har de börjat dela ut NSF propaganda i området och affischer sätts upp.

En 21-årig man som är ordförande för NSF-Gävleborg står på hyreskontraktet. Som inneboende har han en nyligen inflyttad NSF-ledare från Eskilstuna.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro