Invandrare attackerades med järnrör

Publicerad 2003-10-28
Det var i augusti som den 19-årige örebroaren gick till angrepp mot 22-åringen.

- Jag ska döda dig jävla svartskalle, sa 19-åringen precis innan han attackerade mannen med invandrarbakgrund.

Överfallet var helt oprovocerat och inträffade tidigt på morgonen då 22-åringen var på väg till jobbet, skriver Nerikes Allehanda.

Nittonåringen i sällskap med en annan ung man slog offret med järnröret i huvudet. Efter det kom ytterligare ett slag och samtidigt utsattes han för rasistiska tillmälen.

Den slagne 22-åringen lyckades kontakta polis och 19-åringen kunde gripas. Han blev då våldsam och hotade även polisen.

Den yngre mannen som var tillsammans med 19-åringen har i förhör uppgett att angreppet var "rasistiskt". Den misstänkte har varken förnekat eller erkänt då han hävdar att han inte kommer ihåg något.

Han åtalas för grov misshandel, grovt olaga hot, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Åklagaren tar upp att brottet är ett hatbrott i sin skrivelse.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro