Invandrare attackerades med järnrör

Publicerad 2003-10-28
Det var i augusti som den 19-årige örebroaren gick till angrepp mot 22-åringen.

- Jag ska döda dig jävla svartskalle, sa 19-åringen precis innan han attackerade mannen med invandrarbakgrund.

Överfallet var helt oprovocerat och inträffade tidigt på morgonen då 22-åringen var på väg till jobbet, skriver Nerikes Allehanda.

Nittonåringen i sällskap med en annan ung man slog offret med järnröret i huvudet. Efter det kom ytterligare ett slag och samtidigt utsattes han för rasistiska tillmälen.

Den slagne 22-åringen lyckades kontakta polis och 19-åringen kunde gripas. Han blev då våldsam och hotade även polisen.

Den yngre mannen som var tillsammans med 19-åringen har i förhör uppgett att angreppet var "rasistiskt". Den misstänkte har varken förnekat eller erkänt då han hävdar att han inte kommer ihåg något.

Han åtalas för grov misshandel, grovt olaga hot, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Åklagaren tar upp att brottet är ett hatbrott i sin skrivelse.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA