JK lägger ned förundersökning

Publicerad 2003-12-02
Justitiekanslern har valt att lägga ner förundersökningen om en polisläcka i samband med nazistfesten på Kuggnäs motorgård i Nyköping tidigare i år. Polisen tyckte att Sörmlandspolisen gav felaktig information till pressen i Södermanland. Poliskällan ifråga valde då att delge Södermanlands Nyheter en hemligstämplad rapport från tillställningen. I den beskrevs festen som en sammankomst för nazister.
JK har dock inte kunnat bevisa vem som läckte rapporten och har därför lagt ner förundersökningen om brott mot tystnadsplikten, rapporterar SVT Östnytt.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA