JK lägger ned förundersökning

Publicerad 2003-12-02
Justitiekanslern har valt att lägga ner förundersökningen om en polisläcka i samband med nazistfesten på Kuggnäs motorgård i Nyköping tidigare i år. Polisen tyckte att Sörmlandspolisen gav felaktig information till pressen i Södermanland. Poliskällan ifråga valde då att delge Södermanlands Nyheter en hemligstämplad rapport från tillställningen. I den beskrevs festen som en sammankomst för nazister.
JK har dock inte kunnat bevisa vem som läckte rapporten och har därför lagt ner förundersökningen om brott mot tystnadsplikten, rapporterar SVT Östnytt.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro