Karlstadsbomb var mycket kraftig

Publicerad 2003-06-18
När den bomb som polisen hittade i den 30-årige Karlstadsbons lägenhet sprängdes, visade den sig vara mycket kraftig, skriver Värmlands Folkblad. Den järnvägssliper, som lagts över bomben, lyfte 1,5 meter från marken.

Tillslaget hos den 30-årige Karlstadsbon skedde den 12 april i år, efter ett tips om att det skulle finnas vapen i mannens lägenhet. I lägenheten hittades en plastkasse innehållande gevärspatroner, revolverkulor, sprängdeg, stubintråd, tändpatroner, en ellimpistol, klädnypor, klädtrasor samt ett paket som verkade innehålla en videokassett. Denna " videokassett" visade sig alltså innehålla en bomb försedd med spikar.

Enligt Statens kriminaltekniska laboratorium, som undersökt bomben, skulle laddningen slitit av kroppsdelar och orsakat livshotande inre skador om den exploderat i någons händer.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro