Karlstadsbomb var mycket kraftig

Publicerad 2003-06-18
När den bomb som polisen hittade i den 30-årige Karlstadsbons lägenhet sprängdes, visade den sig vara mycket kraftig, skriver Värmlands Folkblad. Den järnvägssliper, som lagts över bomben, lyfte 1,5 meter från marken.

Tillslaget hos den 30-årige Karlstadsbon skedde den 12 april i år, efter ett tips om att det skulle finnas vapen i mannens lägenhet. I lägenheten hittades en plastkasse innehållande gevärspatroner, revolverkulor, sprängdeg, stubintråd, tändpatroner, en ellimpistol, klädnypor, klädtrasor samt ett paket som verkade innehålla en videokassett. Denna " videokassett" visade sig alltså innehålla en bomb försedd med spikar.

Enligt Statens kriminaltekniska laboratorium, som undersökt bomben, skulle laddningen slitit av kroppsdelar och orsakat livshotande inre skador om den exploderat i någons händer.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA