Karlstadsnazist försatt på fri fot

Publicerad 2003-05-14
Det var i mitten av april som 30-åringen greps för olaga vapen. Vid en husrannsakan i mannens bostad hittades då en videokassett med sprängämnen. Polisen misstänkte att videokassetten skulle skickas som brevbomb och 30-åringen häktades tillsammans med en 23-årig kamrat. Det har förekommit spekulationer i media att en myndighetsperson i Karlstad var det tilltänkta offret för bomben.

30-åringen är aktiv i den nazistiska fängelseorganisationen Ariska Brödraskapet och har dömts till ett flertal långa fängelsestraff för olika våldsdåd under det senaste decenniet. Han frigavs så sent som i mars från det senaste straffet.

Enligt åklagare Thomas Olsson kvarstår misstankarna mot 30-åringen, men han har frigetts för att det inte längre finns skäl att hålla honom i förvar. Åtal ska vara väckt senast i slutet av maj. Åkalagaren har också begärt att den 23-årige kumpanen ska omhäktas.

Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA