Klistermärken polisanmälda i Västerås

Publicerad 2003-07-14
Två ungdomar från Västerås, 23 och 21 år gamla, är skäligen misstänkta för hets mot folkgrupp sedan de satt upp klistermärken med främlingsfientliga budskap, skriver Vestmanlands Läns Tidning.

En förbipasserande man råkade se när de båda männen satte upp klisterlapparna. Han ringde polisen och anmälde saken, varpå polisen grep männen.

– På klistermärkena utpekas invandrare i stort och svenskar beskrivs som så mycket bättre, det är bedrövligt, säger Nils-Åke Rönnmo hos Västeråspolisen till VLT.

Justitiekanslern ska nu avgöra om fallet kan betecknas som hets mot folkgrupp. Samtidigt ska JK bedöma en rasistisk hemsida som anmälts.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA