Koncentrationsläger vandaliserat

Publicerad 2003-07-29
Det forna tyska koncentrationslägret Langenstein-Zwieberge har
utsatts för vandalisering, uppger nyhetsbyrån AP. Lägret, som ligger i delstaten Sachsen-Anhalt, har fått sina husväggar fullklistrade med tidningar från nazitiden.

Langenstein-Zwieberge kom till så sent som 1944 och fungerade då som
ett sidoläger åt det ökända koncentrationslägret Buchenwald. De omkring 5000 fångarna arbetade som slavar åt en flygplansfabrik i närheten.

Drygt hälften av fångarna hann dö innan lägret befriades av amerikanska trupper 1945.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro