Leni Riefenstahl har avlidit

Publicerad 2003-09-09
Den tyske filmregissören har avlidit vid en ålder av 101 år, rapporterar tidningen Bunte.

Enligt Riefenstahls vän, Horst Kettner, somnade hon tyst in och hade inga smärtor. Riefenstahl var nazityskland främste propagandamakare. Hon var kontroversiell genom sitt samarbete med den nationalsocialistiska regimen. Hon regisserade bland annat två filmer om 1936 års olympiaspel, Fest der Völker och Fest der Schönheit – Folkens fest och Skönhetens fest.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro