Naziradio får statsstöd

Publicerad 2003-11-03
De danska nazisterna i DNSB, Danmarks Nationalsocialistiske Bevegelse, får fortsatt statligt stöd för att driva vidare sin radiokanal som sänds på Radio Oasen. Danmarks kulturminister har tidigare lovat att stoppa bidrag till den nazistiska närradion. Nu visar det sig dock att även för nästa år så erhåller de ett grundbidrag som alla närradiostationer får.

Kulturministern säger till P3 Nyheder att han vill stoppa alla bidrag till nazister, men att det kan dröja till 2005 innan man ändrat regelverket.
Expo

Verktyg:

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro