Nazist misstänks för förberedelse till mord

Publicerad 2003-04-16
En 30-årig grovt kriminellt belastad nazist från Karlstad häktades på tisdags eftermiddagen tillsammans med en 23-årig man från Smedjebacken misstänkta för förberedelse till mord.

Enligt Värmlands Folkblad ska brottet de båda männen är misstänkta för ha skett under helgen. Först greps de båda för misstanke om grovt vapenbrott. Brottsmisstanken har nu skärpts till förberedelse till mord, något som varken polis eller åklagare velat kommentera. Värmlands Folkblad erfar dock att polisen hittat en bomb i den 30-åringe nazistens hem.

30-åringen har tidigare suttit av ett fem år långt fängelsestraff för en mordbrand mot en flyktingförläggning i Säffle. Kort därefter dömdes han till fängelse för en grov misshandel i Torsby, ett straff som han frigavs ifrån i mars.

Häktningsförhandlingarna hölls bakom lyckta dörrar och samtliga närvarande belades med yppandeförbud.
Exporedaktion

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro