Nazist misstänks för förberedelse till mord

Publicerad 2003-04-16
En 30-årig grovt kriminellt belastad nazist från Karlstad häktades på tisdags eftermiddagen tillsammans med en 23-årig man från Smedjebacken misstänkta för förberedelse till mord.

Enligt Värmlands Folkblad ska brottet de båda männen är misstänkta för ha skett under helgen. Först greps de båda för misstanke om grovt vapenbrott. Brottsmisstanken har nu skärpts till förberedelse till mord, något som varken polis eller åklagare velat kommentera. Värmlands Folkblad erfar dock att polisen hittat en bomb i den 30-åringe nazistens hem.

30-åringen har tidigare suttit av ett fem år långt fängelsestraff för en mordbrand mot en flyktingförläggning i Säffle. Kort därefter dömdes han till fängelse för en grov misshandel i Torsby, ett straff som han frigavs ifrån i mars.

Häktningsförhandlingarna hölls bakom lyckta dörrar och samtliga närvarande belades med yppandeförbud.
Exporedaktion

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA