Nazister attackerade hotellgäster

Publicerad 2003-10-13
Det var under natten till söndagen som ett gäng nazister trängde sig in på stadshotellet i Sävsjö och bråkade. Polisen uppger för hemsidan.net att gänget själva betecknade sig som nazister. Ett gäng på sju yngre män trängde sig in och intog scenen där de gjorde hitlerhälsningar och ropade nazistiska slagord. En gäst slog då ner en av nazisterna med en flaska. Den nedslagne blev liggande på golvet medvetslös. Polisen var snabbt på plats och omhändertog alla nazisterna. Den nerslagne fördes till Eksjö lasarett. Polisen lyckades identifiera nästan alla av nazisterna och kunde konstatera att de var ditresta från Lammhult och Nybro.

Efter detta hamnade nazisterna i bråk med ett gäng Sävsjöungdomar. De båda gängen gick till attack på varandras bilar. En av Sävsjöungdomarnas bilar sattes i brand en timme senare.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA