Nazister attackerade hotellgäster

Publicerad 2003-10-13
Det var under natten till söndagen som ett gäng nazister trängde sig in på stadshotellet i Sävsjö och bråkade. Polisen uppger för hemsidan.net att gänget själva betecknade sig som nazister. Ett gäng på sju yngre män trängde sig in och intog scenen där de gjorde hitlerhälsningar och ropade nazistiska slagord. En gäst slog då ner en av nazisterna med en flaska. Den nedslagne blev liggande på golvet medvetslös. Polisen var snabbt på plats och omhändertog alla nazisterna. Den nerslagne fördes till Eksjö lasarett. Polisen lyckades identifiera nästan alla av nazisterna och kunde konstatera att de var ditresta från Lammhult och Nybro.

Efter detta hamnade nazisterna i bråk med ett gäng Sävsjöungdomar. De båda gängen gick till attack på varandras bilar. En av Sävsjöungdomarnas bilar sattes i brand en timme senare.
Expo

Verktyg:

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro