Nazister hotar valarbetare

Publicerad 2003-09-05
Valarbetare från ja-sidan inför EMU-omröstningen blev hotade till livet av nazister i Helsingborg. Nu sätter kampanjen in vakter vid valstugorna för att skydda sina medarbetare under dagtid.

Trakasserierna började för några veckor sedan med att några nazister uppsökte valstugorna. De uppträdde hotfullt. Under nattetid har klistermärken från Nationalsocialistiskt front, NSF satts på stugorna, uppger Sydsvenskan. Händelsen är polisanmäld.

Helsingborg är sedan tidigare känt för att ha problem med nazistiskt aktivitet. Vänsterpartiets, socialdemokraternas och kristdemokraternas lokaler har tidigare utsatts för vandalisering.

Nazistiska och högerextrema grupper som är aktiva i Helsingborg är NSF, Blood & Honour, Nationell ungdom och Nationaldemokratisk Ungdom.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA