Nazister hotar valarbetare

Publicerad 2003-09-05
Valarbetare från ja-sidan inför EMU-omröstningen blev hotade till livet av nazister i Helsingborg. Nu sätter kampanjen in vakter vid valstugorna för att skydda sina medarbetare under dagtid.

Trakasserierna började för några veckor sedan med att några nazister uppsökte valstugorna. De uppträdde hotfullt. Under nattetid har klistermärken från Nationalsocialistiskt front, NSF satts på stugorna, uppger Sydsvenskan. Händelsen är polisanmäld.

Helsingborg är sedan tidigare känt för att ha problem med nazistiskt aktivitet. Vänsterpartiets, socialdemokraternas och kristdemokraternas lokaler har tidigare utsatts för vandalisering.

Nazistiska och högerextrema grupper som är aktiva i Helsingborg är NSF, Blood & Honour, Nationell ungdom och Nationaldemokratisk Ungdom.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro