Nazister manifesterade utanför EM-kvalsmatchen

Publicerad 2003-09-06
Ett femtontal aktivister ur nazistiska Nationell ungdom genomförde under lördag eftermiddag en mindre manifestation utanför Nya Ullevi i centrala Göteborg.
Nazisterna delade ut flygblad och sålde organisationens tidning till fotbollssupporters på väg in på arenan för att se EM-kvalet Sverige- San Marino. Gruppen bar även på en banderoll med reklam för organisationens hemsida.
Den icke tillståndsgivna manifestationen anmäldes av polis på plats och de församlade riskerar åtal för brott mot ordningslagen, uppger Nils-Åke Axelsson från Göteborgspolisen.
- Vi hade den här konstellationen först vid Kungsportsplatsen strax efter klockan 13, sedan dök de upp utanför Ullevi.
Tidigare i sommar genomförde Nationell ungdom en liknande mindre manifestation i Alingsås utanför Göteborg.
Daniel Olsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro