Nazister manifesterade utanför EM-kvalsmatchen

Publicerad 2003-09-06
Ett femtontal aktivister ur nazistiska Nationell ungdom genomförde under lördag eftermiddag en mindre manifestation utanför Nya Ullevi i centrala Göteborg.
Nazisterna delade ut flygblad och sålde organisationens tidning till fotbollssupporters på väg in på arenan för att se EM-kvalet Sverige- San Marino. Gruppen bar även på en banderoll med reklam för organisationens hemsida.
Den icke tillståndsgivna manifestationen anmäldes av polis på plats och de församlade riskerar åtal för brott mot ordningslagen, uppger Nils-Åke Axelsson från Göteborgspolisen.
- Vi hade den här konstellationen först vid Kungsportsplatsen strax efter klockan 13, sedan dök de upp utanför Ullevi.
Tidigare i sommar genomförde Nationell ungdom en liknande mindre manifestation i Alingsås utanför Göteborg.
Daniel Olsson

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA