Nazister misstänkta för pistolhot

Publicerad 2003-06-16

Det var strax efter klockan nio på söndagskvällen som tre personer började hota folk i sin omgivning i det lilla samhället Sätila, sydväst om Borås. Personerna har av polisen beskrivits som nazister och de ska med hjälp av en pistol framkallat rädsla hos gästerna vid den lokala pizzerian.

- Det finns tre anmälningar gällande olaga hot, varav två rubricerats som grova. Ett hot har skett på telefon där man sökt en kille och då var det mamman som svarade och man har hälsat till henne att man ska göra slamsor av hennes son, säger Mariann Palm, utredningschef för Kriminalavdelningen på Boråspolisen.

En man som var på väg att hämta en pizza på restaurangen möttes av de tre gärningsmännen och fick då en pistol riktad mot sig, men den misstänkte sänkte sedan vapnet. Den andra som på plats utsattes för vad som nu rubriceras som grovt olaga hot blev också hotad med höjd pistol och en blindavfyring gjordes mot mannen.

- Offret har berättat att de vid flera tillfällen tryckt av pistolen men att den klickat. Offret upplevde det som mycket otäckt och chockades, säger Palm.

Vid 22-tiden kunde polisen gripa de tre männen. Två av dem, 17 och 18 år gamla är hemmahörande i Sätila och den tredje, 20 år kommer från Sollebrunn. De släpptes efter förhör i natt.

- De förnekar allting och det är inget vapen påträffat så nu får det gå ner till vår avdelning i Mark för vidare utredning, säger Mariann Palm.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA