Nazistledare vädjar om strafflindring

Publicerad 2003-09-05
I början av augusti dömdes ledaren för Nationell ungdom i Alingsås, Daniel Kristiansson, till två års fängelse för två fall av grov misshandel, för olaga hot och övergrepp i rättssak.

Handlingarna riktades mot en avhoppad medlem i Nationell ungdom.

Nu överklagar Daniel Kristiansson domen och vädjar om mildring av såväl brottsrubricering som av straff. Daniel Kristianssons försvarsadvokat, Göran Insulán, yrkar på icke frihetsberövande påföljd och åberopar samtidigt nya vittnesuppgifter från en lokal ledare för en till Nationell ungdom konkurrerande nazistisk organisation. Det nya vittnet ska ha närvarit vid den ena misshandeln och har inte hörts tidigare.

Även åklagarsidan har överklagat domen och kräver en straffmässig skärpning. Kammaråklagare Stefan Johansson menar att händelserna ska ses som en helhet utsträckt i tiden och definierar handlingarna som ”ren förföljelse av målsäganden”.

Daniel Kristiansson sitter häktad sedan mitten av juli.
Daniel Olsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro