ND blandar ihop korten

Publicerad 2003-09-26
Igår, torsdag, visade Sveriges Television en uppmärksammad dokumentär där en algeriskfödd journalist infiltrerar en islamistisk cell i Frankrike.

Nationaldemokraterna skrev på sin hemsida inför tv-sändingen att "ämnet är minst sagt relevant för svenskar, eftersom islamisterna i Sverige backas upp av den socialdemokratiska regeringen och även i detta land bevisligen bedriver sitt koloniseringskrig mot västvärlden med samma metoder som i andra länder de har som måltavlor."

Muslimsk fundamentalism – som ofta benämns som islamism - har under senare år uppmärksammats inte bara för den terror den förespråkar, utan också för de extremt bakåtsträvande politiska idéer den saluför.

Inte ens rasism – i form av judehat - är främmande för denna extrema politisk-religiösa inriktning.

Nationaldemokraterna försöker nu på sin hemsida att blanda samman islamism med islam. ND utmålar hela den muslimska befolkningen i Sverige som anhängare till anhängare av al-Qaida.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro