ND blandar ihop korten

Publicerad 2003-09-26
Igår, torsdag, visade Sveriges Television en uppmärksammad dokumentär där en algeriskfödd journalist infiltrerar en islamistisk cell i Frankrike.

Nationaldemokraterna skrev på sin hemsida inför tv-sändingen att "ämnet är minst sagt relevant för svenskar, eftersom islamisterna i Sverige backas upp av den socialdemokratiska regeringen och även i detta land bevisligen bedriver sitt koloniseringskrig mot västvärlden med samma metoder som i andra länder de har som måltavlor."

Muslimsk fundamentalism – som ofta benämns som islamism - har under senare år uppmärksammats inte bara för den terror den förespråkar, utan också för de extremt bakåtsträvande politiska idéer den saluför.

Inte ens rasism – i form av judehat - är främmande för denna extrema politisk-religiösa inriktning.

Nationaldemokraterna försöker nu på sin hemsida att blanda samman islamism med islam. ND utmålar hela den muslimska befolkningen i Sverige som anhängare till anhängare av al-Qaida.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA