Stockholm Pride affisch som NDU polisanmälde
© Stockholm Pride 2003

NDU anklagar Pride för barnporr

Publicerad 2003-08-02

Nationaldemokraterna lämnade i fredags in en polisanmälan om barnpornografibrott. Anmälan gäller en omdiskuterad bild på ett barn med texten "Birgitta 6 år, lesbisk". Bland annat har kristdemokraten Rosita Rosengren protesterat mot sättet att tillskriva små barn en sexuell
identitet. Stockholm Pride försvarar bilderna och menar att de inte handlar om sexualitet, och att barnen på bilderna idag är vuxna och engagerade i gayrörelsen.

Nationaldemokraterna har dock gjort en alldeles egen tolkning av bilderna. På sin hemsida konstaterar partiet att de "sexuellt avvikande personer" som arrangerar årets festival är mer "provocerande" än tidigare år. Robert Almgren, distriktsordförande för Nationaldemokratisk Ungdom (NDU), menar i en artikel att barnet på bilden signalerar ett sexuellt budskap:

- Flickebarnet på bilden är halvnaket och hennes ansiktsutryck ger uttryck för uppenbara smärtor, eventuellt också rädsla.

Robert Almgren konstaterar vidare att det bredvid bilden på flickan finns en "teckning med uppenbar anspelning på penetration bakifrån".

Nicke Johansson, pressansvarig på Stockholm Pride, blir minst sagt förvånad över tolkningen av bilden:
- Nationaldemokraterna borde ägna sig åt att skriva porrlitteratur med sådan fantasi.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA