Stockholm Pride affisch som NDU polisanmälde
© Stockholm Pride 2003

NDU anklagar Pride för barnporr

Publicerad 2003-08-02

Nationaldemokraterna lämnade i fredags in en polisanmälan om barnpornografibrott. Anmälan gäller en omdiskuterad bild på ett barn med texten "Birgitta 6 år, lesbisk". Bland annat har kristdemokraten Rosita Rosengren protesterat mot sättet att tillskriva små barn en sexuell
identitet. Stockholm Pride försvarar bilderna och menar att de inte handlar om sexualitet, och att barnen på bilderna idag är vuxna och engagerade i gayrörelsen.

Nationaldemokraterna har dock gjort en alldeles egen tolkning av bilderna. På sin hemsida konstaterar partiet att de "sexuellt avvikande personer" som arrangerar årets festival är mer "provocerande" än tidigare år. Robert Almgren, distriktsordförande för Nationaldemokratisk Ungdom (NDU), menar i en artikel att barnet på bilden signalerar ett sexuellt budskap:

- Flickebarnet på bilden är halvnaket och hennes ansiktsutryck ger uttryck för uppenbara smärtor, eventuellt också rädsla.

Robert Almgren konstaterar vidare att det bredvid bilden på flickan finns en "teckning med uppenbar anspelning på penetration bakifrån".

Nicke Johansson, pressansvarig på Stockholm Pride, blir minst sagt förvånad över tolkningen av bilden:
- Nationaldemokraterna borde ägna sig åt att skriva porrlitteratur med sådan fantasi.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro