NSF-aktivist åtalad

Publicerad 2003-10-29
Den 23-årige NSF-aktivisten som gjorde Hitlerhälsningar och klistrade upp märken från organisationen åtalas nu vid Gotland Tingsrätt. Åtalsrubriceringen är hets mot folkgrupp.

Det var för ett halvår sedan som mannen ska ha begått gärningarna. I samband med att han gjorde Hitlerhälsning så ska han ha klistrat upp affischer för NSF. Vid Östercentrum fanns ett 20-tal personer som kunde bevittna händelserna. En del ur hans egen bekantskapskrets.

23-åringen som varit aktiv i NSF sedan 90-talets slut erkänner att han klistrat upp affischerna men att det inte rör sig om något brott utan att han bara använt sig av yttrandefriheten. Han förnekar att han gjort någon Hitlerhälsning.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro