NSF-aktivist åtalad

Publicerad 2003-10-29
Den 23-årige NSF-aktivisten som gjorde Hitlerhälsningar och klistrade upp märken från organisationen åtalas nu vid Gotland Tingsrätt. Åtalsrubriceringen är hets mot folkgrupp.

Det var för ett halvår sedan som mannen ska ha begått gärningarna. I samband med att han gjorde Hitlerhälsning så ska han ha klistrat upp affischer för NSF. Vid Östercentrum fanns ett 20-tal personer som kunde bevittna händelserna. En del ur hans egen bekantskapskrets.

23-åringen som varit aktiv i NSF sedan 90-talets slut erkänner att han klistrat upp affischerna men att det inte rör sig om något brott utan att han bara använt sig av yttrandefriheten. Han förnekar att han gjort någon Hitlerhälsning.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA