Nytt åtal för misshandel i Värmland

Publicerad 2003-05-05
Värmlands Folkblad uppger i dag att en 19-årig man från Vålberg har åtalats för misshandel, olaga hot och hets mot folkgrupp.

En misshandel inträffade i slutet på mars i centrala Karlstad, där den misshandlade först blev skallad och sedan fick tårgas i ögonen.

Vålbergsbon anklagas också för en misshandel i mitten av april, då han ska ha hotat en man till livet och skallat honom i ansiktet.

19-åringen åtalas dessutom för hets mot folkgrupp, då han samma dag gått omkring på stan och ropat "Sieg Heil


Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro