Nytt fängelsestraff för NS-aktivist

Publicerad 2003-07-11
Ytterligare en medlem i nazistiska Nationell Samling påbörjar inom kort ett fängelsestraff för misshandel. En 21-årig skinnskalle från Kungälv dömdes på onsdagen av Alingsås tingsrätt till nio månaders fängelse för två fall av misshandel.

Så sent som i december dömdes 21-åringen till skyddstillsyn för bland annat misshandel, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Denna gång döms han för att den 10 maj i Göteborg ha slagit en 16-årig pojke med en glasflaska. Den 14 juni var det dags igen. Då slog 21-åringen en person blodig i Alingsås med upprepade knytnävsslag.

21-åringen har deltagit i en mängd nazistiska aktiviteter det senaste året, bland annat deltog han i det nazistiska nationaldagsfirandet utanför Karlstad den 6 juni i år.

Nationell Samling är en löst sammansatt gruppering i Västsverige. Organisationen består till stora delar av yngre skinnskallar i tonåren, men de lokala ledarna i Skövde, Karlstad och Göteborg är äldre och har alla varit verksamma i flera år i den nationella rörelsen.
Daniel Olsson

Verktyg:

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Samma urgamla antisemitism i botten

Kommentar. Oavsett att olika gruppers och individers drivkrafter kan variera, så ligger den urgamla antisemitismen i botten på allt generaliserat hat mot judar som grupp.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA