Natten till torsdagen sprejade någon eller några hakkors och uttrycket "Döda homo" på fönstren till ett fik i Stockholm.
© Expo/Copacabana

Nytt homofobiskt attentat

Publicerad 2003-10-24
Natten till torsdagen sprejades hakkors och maningen ”döda homo” på fönstren till ett kafé vid Bersundsstrand i Stockholm. Kaféet är en populär träffpunkt för homosexuella i Stockholm.

Det är det senaste i raden av attacker med homofobiska inslag, som av allt att döma tenderar att öka. Högerextrema grupper driver aktivt kampanjer mot homosexuella. En kulmen nåddes vid marschen under Pridefestivalen i sommar. Vid det tillfället var det medlemmar i
Nationaldemokraternas Ungdomsförbund (NDU) som anföll paraden och en person fick föras till sjukhus.

Nationaldemokraterna, som annars på sin hemsida brukar protestera mot ”antidemokratiska manifestationer”, har inte protesterat mot attacken mot kaféet.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro