Natten till torsdagen sprejade någon eller några hakkors och uttrycket "Döda homo" på fönstren till ett fik i Stockholm.
© Expo/Copacabana

Nytt homofobiskt attentat

Publicerad 2003-10-24
Natten till torsdagen sprejades hakkors och maningen ”döda homo” på fönstren till ett kafé vid Bersundsstrand i Stockholm. Kaféet är en populär träffpunkt för homosexuella i Stockholm.

Det är det senaste i raden av attacker med homofobiska inslag, som av allt att döma tenderar att öka. Högerextrema grupper driver aktivt kampanjer mot homosexuella. En kulmen nåddes vid marschen under Pridefestivalen i sommar. Vid det tillfället var det medlemmar i
Nationaldemokraternas Ungdomsförbund (NDU) som anföll paraden och en person fick föras till sjukhus.

Nationaldemokraterna, som annars på sin hemsida brukar protestera mot ”antidemokratiska manifestationer”, har inte protesterat mot attacken mot kaféet.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA