Nytt nazistrelaterat bråk i Värmland

Publicerad 2003-04-23
Tre personer i 25-30-årsåldern blev under natten till lördagen utsatta för rasistrelaterad misshandel i Vålberg, enligt P4 – Värmland.

Händelsen inträffade när två personer i ett gäng på ungefär femton enligt uppgift gav sig på de tre med diverse tillhyggen.

I samband med misshandeln ska de två förövarna också ha ropat nazistiska slagord. De två har anhållits som misstänkta för grov misshandel och hets mot folkgrupp.

Enligt uppgifter från polisen har nazister också bråkat vid Folkets Hus i Deje, där en person ska ha misshandlats.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro