Oro inför festival i Nyköping

Publicerad 2003-06-11
Senast en större konsert av detta slag hölls i Nyköping så drog den till sig runt 900 besökare, merparten skinnskallar och högerextremister. Även då spelade Ultima Thule och med dem som dragplåster drog man till sig folk från hela Skandinavien och även tyskar och engelsmän fanns på plats. Under Ultima Thules konsert började ett gäng skrika Sieg Heil och göra Hitlerhälsningar. En person dömdes senare för brottet.

För två år sedan spelade även bandet Hel och enligt arrangörerna var de bokade även till i år. Bandet Hel hälsar dock genom Katrineholmskuriren att de lämnat återbud. De vill enligt egen utsago inte förknippas med högerextrema åsikter och väljer att inte ställa sig sida vid sida med Ultima Thule och Heroes.

Polisen har redan börjat med planeringen för den aktuella festivalen då de befarar sammanstötningar mellan höger- och vänsterextremister.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA