Oro inför festival i Nyköping

Publicerad 2003-06-11
Senast en större konsert av detta slag hölls i Nyköping så drog den till sig runt 900 besökare, merparten skinnskallar och högerextremister. Även då spelade Ultima Thule och med dem som dragplåster drog man till sig folk från hela Skandinavien och även tyskar och engelsmän fanns på plats. Under Ultima Thules konsert började ett gäng skrika Sieg Heil och göra Hitlerhälsningar. En person dömdes senare för brottet.

För två år sedan spelade även bandet Hel och enligt arrangörerna var de bokade även till i år. Bandet Hel hälsar dock genom Katrineholmskuriren att de lämnat återbud. De vill enligt egen utsago inte förknippas med högerextrema åsikter och väljer att inte ställa sig sida vid sida med Ultima Thule och Heroes.

Polisen har redan börjat med planeringen för den aktuella festivalen då de befarar sammanstötningar mellan höger- och vänsterextremister.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro