Polisen pressar skinnskallarna

Publicerad 2003-08-22
Stockholm har sedan länge en välkänd uppdelning. Gamla stan är skinnskallarnas och Södermalm tillhör vänstergrupperna. Helikopterplattan vid Riddarfjärden är centrum för oorganiserade skinnskallar och nazister. Då och då görs räder mot varandras ”territorium” och då uppstår ofta bråk. Polisen ska nu efter sommaren sätta extra bevakning av Gamla Stan och helikopterplattan.

- Det är viktigt att vuxna syns i ungdomarnas miljöer. Det här är vilsna barn som inte vill vara hemma. Många kommer från förorterna och letar egentligen bara efter gemenskap, säger en anonym närpolis till tidningen Metro.

Antalet skinnskallar vid helikopterplattan uppskattas till ett femtiotal och det är framför allt de låga åldrarna som gör att polisen intensifierar sin bevakning av Gamla Stan.

– Under senare tid har vi sett allt fler unga tjejer på plattan. En del är inte äldre än 13 år. Flickorna blir ofta
utnyttjade på olika sätt. Så fort vi stöter på minderåriga kontaktar vi de sociala myndigheterna, säger polisen.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro