Polisen pressar skinnskallarna

Publicerad 2003-08-22
Stockholm har sedan länge en välkänd uppdelning. Gamla stan är skinnskallarnas och Södermalm tillhör vänstergrupperna. Helikopterplattan vid Riddarfjärden är centrum för oorganiserade skinnskallar och nazister. Då och då görs räder mot varandras ”territorium” och då uppstår ofta bråk. Polisen ska nu efter sommaren sätta extra bevakning av Gamla Stan och helikopterplattan.

- Det är viktigt att vuxna syns i ungdomarnas miljöer. Det här är vilsna barn som inte vill vara hemma. Många kommer från förorterna och letar egentligen bara efter gemenskap, säger en anonym närpolis till tidningen Metro.

Antalet skinnskallar vid helikopterplattan uppskattas till ett femtiotal och det är framför allt de låga åldrarna som gör att polisen intensifierar sin bevakning av Gamla Stan.

– Under senare tid har vi sett allt fler unga tjejer på plattan. En del är inte äldre än 13 år. Flickorna blir ofta
utnyttjade på olika sätt. Så fort vi stöter på minderåriga kontaktar vi de sociala myndigheterna, säger polisen.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA