Rasistiskt hot mot Bono

Publicerad 2003-06-23
Bono, frontfigur i bandet U2, har fått en mängd anonyma rasistiska hotbrev poststämplade i London. Scotland Yard har inlett en undersökning.

Bono har blivit känd som en samhällsengagerad rockstjärna som deltagit i en mängd aktiviteter både mot rasism och för bistånd till fattiga i tredje världen. Så sent som i början av juni deltog han i en välgörenhetsgala tillsammans med Nelson Mandela i Dublin. Det är den sortens engagemang och bilder som fått rasisterna att rasa.

Bono har nu fått 24 brev med grovt rasistiskt innehåll:

"Du och dina välgörenhetsvänner bör passa er. Ge fan i utlänningarna och hjälp ditt eget folk. Om du fortsätter på det här sättet så kommer du att sluta i en kista".

För ett år sedan larmade FBI om att Bono även figurerade på en dödslista bland muslimska fundamentalister.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA