Rasistiskt motiv tonas ner i Vålberg

Publicerad 2003-04-23
Polisen tonar nu ner det främlingsfientliga inslaget i helgens bråk i Vålberg, då tre personer fördes till sjukhus, det rapporterar Sveriges Radio P4 Värmland.

Händelsen inträffade när två personer i ett gäng på ungefär femton enligt uppgift gav sig på de tre med diverse tillhyggen. I samband med misshandeln ska de två förövarna också ha ropat nazistiska slagord. De två har anhållits som misstänkta för grov misshandel och hets mot folkgrupp.

Enligt polisen rör det sig om ett råkurr kring en sönderslagen bilruta, ett gräl som spårat ur och som slutade med att diverse tillhyggen användes på parkeringsplatsen i Vålberg.

Polisen uppger att männen i dom två gängen tidigare har varit vänner, men i samband med helgens bråk misstänks ett par av dom anhållna också för hets mot folkgrupp.

Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro