Rasistiskt motiv tonas ner i Vålberg

Publicerad 2003-04-23
Polisen tonar nu ner det främlingsfientliga inslaget i helgens bråk i Vålberg, då tre personer fördes till sjukhus, det rapporterar Sveriges Radio P4 Värmland.

Händelsen inträffade när två personer i ett gäng på ungefär femton enligt uppgift gav sig på de tre med diverse tillhyggen. I samband med misshandeln ska de två förövarna också ha ropat nazistiska slagord. De två har anhållits som misstänkta för grov misshandel och hets mot folkgrupp.

Enligt polisen rör det sig om ett råkurr kring en sönderslagen bilruta, ett gräl som spårat ur och som slutade med att diverse tillhyggen användes på parkeringsplatsen i Vålberg.

Polisen uppger att männen i dom två gängen tidigare har varit vänner, men i samband med helgens bråk misstänks ett par av dom anhållna också för hets mot folkgrupp.

Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA