Rasistiskt om kurder

Publicerad 2003-07-08
Återigen sprids rasistiska flygblad med kurder som måltavla i Umeå, rapporterar lokaltidningen Västerbottens Folkblad. Ett av flygbladen som sprids under de senaste månaderna inleds med ”Avslöja mördarna mitt ibland oss”. Polisen har fått in flera anmälningar. Många är nu oroade och rädda att flygbladen ska öka fördomarna om kurder.

Utspridningen av de rasistiska flygbladen har i de perioder de förekommit koncentrerats på olika bostadsområden i Umeå. Polisen ha än så länge ingen misstänkt.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro