Robert Vesterlund misstänkt för misshandel

Publicerad 2003-11-12
Under fredagskvällen den 31 oktober misshandlades en kvinna svårt i stockholmsförorten Hökarängen. Polisen grep bland annat den kände nazisten Robert Vesterlund i anslutning till misshandeln. Det uppger tidningen Arbetaren i dag.

Enligt Arbetaren gick kvinnan och en manlig vän till henne på kvällspromenad när en bil plötsligt stannade vid deras sida. Ur bilen hopppade fyra svartklädda nazister. De började jaga mannen som hann undan men kvinnan blev upphunnen och fick ett slag i bakhuvudet. Hon fick senare uppsöka sjukhus och syddes med flera stygn. Brottet är rubricerat som grov misshandel.

Personerna i bilen greps senare under kvällen och togs till polisstationen där de förhördes. Enligt tidningen är de fem personer som fanns i bilen nu misstänkta för misshandeln. En av dem är Robert Vesterlund, en av personerna bakom den nazistiska hemsidan info-14.
Vesterlund har nyligen avtjänat ett fängelsestraff på 18 månader för bland annat vapenbrott och hot mot tjänsteman. Han är också en av personerna bakom den årliga nazistmarschen i Salem.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro