Robert Vesterlund misstänkt för misshandel

Publicerad 2003-11-12
Under fredagskvällen den 31 oktober misshandlades en kvinna svårt i stockholmsförorten Hökarängen. Polisen grep bland annat den kände nazisten Robert Vesterlund i anslutning till misshandeln. Det uppger tidningen Arbetaren i dag.

Enligt Arbetaren gick kvinnan och en manlig vän till henne på kvällspromenad när en bil plötsligt stannade vid deras sida. Ur bilen hopppade fyra svartklädda nazister. De började jaga mannen som hann undan men kvinnan blev upphunnen och fick ett slag i bakhuvudet. Hon fick senare uppsöka sjukhus och syddes med flera stygn. Brottet är rubricerat som grov misshandel.

Personerna i bilen greps senare under kvällen och togs till polisstationen där de förhördes. Enligt tidningen är de fem personer som fanns i bilen nu misstänkta för misshandeln. En av dem är Robert Vesterlund, en av personerna bakom den nazistiska hemsidan info-14.
Vesterlund har nyligen avtjänat ett fängelsestraff på 18 månader för bland annat vapenbrott och hot mot tjänsteman. Han är också en av personerna bakom den årliga nazistmarschen i Salem.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA